INJEKA bedenkt, ontwerpt en fabriceert hulpmiddelen om minder validen zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen.

Rollator met schuiftafela als dienblad Wanneer je slechter ter been bent, biedt een rollator vaak uitkomst. Wanneer je de hulp van een rollator niet ontberen kunt, ontstaat een nieuw probleem op het moment dat je in een stoel aan een tafel wilt zitten. Deze stoel moet zo geplaatst zijn dat je er met je rollator bij kunt komen en kunt gaan zitten. Het gevolg is dat de stoel dan altijd te ver van de tafel staat om goed bij je bord of je kopje koffie te kunnen. Rollator met schuiftafel als tafel
De oplossing is een schuiftafeltje aan de rollator. Tijdens het lopen met de rollator, duw je het tafeltje van je af . Op dit tafeltje kun je een bord, het kopje koffie, zetten en wat je mee wilt nemen naar je stoel. Gedurende het lopen kun je je geheel daar op concentreren heb je je handen vrij. Zodra je zit, laat je de rollator voor je staan en trek je het blad naar je toe. Op deze wijze heb je je tafelblad altijd bij de hand.

Hulp bij toiletbezoek!

Veel voorkomende toilet situatie

Een veel voorkomende toiletsituatie ziet U hiernaast. De toiletpot staat in de richting van de gang en de toegangsdeur bevindt zich aan de linker of rechter kant. Voor eventuele hulpverleners is geen ruimte. De bestaan toilet sta op hulpen zijn in toiletruimtes als afgebeeld niet bruikbaar omdat het toilet niet van de voorkant bereikbaar is. De toiletpot draaien is een ingrijpende bouwkundige aanpassing.


Wij hebben een andere oplossing uitgewerkt en vervaardigd. Om de bestaande toiletpot wordt een constructie geplaatst. Behalve voor de sta op beweging is deze constructie voorzien van een tweede aandrijvingen. Prototype toilet sta op hulp Prototype in gedraaide positie En om de armsteunen en de zitting op en neer te bewegen, n om het geheel te draaien zodat die haaks op de toiletpot komt. Afgebeeld ziet u links het prototype zoals deze boven de toiletpot komt. Met n drukknop draait de zitting naar de deur. Vervolgens gaan zitting en armleuningen omhoog, zoals te zien in de situatie rechts.

Sta op hulp met rollator sta op hulp voordat deze boven de pot gedraait is De bewoner kan nu makkelijk met de rollator voor de zitting gaan staan. Wanneer men steun gevonden heeft aan de armleuningen van de sta op hulp kan de rollator weggeduwd worden om vervolgens met een knop aan de leuning te gaan zitten waarna de zitting boven de pot draait.

Een punt van aandacht is nog de privacy. In de beschreven situtie moet de bewoner de broek in de gang laten zakken. In veel zorg situties of wanneer deze alleen wonend is, is dit geen onoverkomelijk bezwaar. Afhankelijk van de mobiliteit van de bewoner kan deze er ook voor kiezen na het draaien weer op te staan en bij een gesloten toilet de broek te laten zakken. Een andere oplossing is het aanbrangen van een tree aan de constructie en het wijzigen van de volgorde van bewegen waarbij de constructie eerst draait terwijl de bewoner op de trede staat en pas in tweede instantie zakt naar de zitpositie zodat de noodzakelijke handelingen tussentijds kunnen worden uitgevoerd.

news